Opeens komt er geen kat meer logeren… (Havenloods 1 dec 2020)

Opeens komt er geen kat meer logeren… (dehavenloods.nl)

Vrijwilliger Daisy kent alle harige gasten bij hun naam. “Ik ben wel een kattenfreak. Dus voor mij is het hier ook een soort walhalla!” (Foto: Kat Inn)

Opeens komt er geen kat meer logeren…

Rotterdam – De kat krabt vooral de krullen van zijn eigen trap dit jaar, merken ze bij kattenhotel Kat Inn. Veel kattenbaasjes sloegen hun vakantie over en daardoor bleef het akelig stil in het Rotterdamse kattenhotel. Maar ook na de zomerperiode kwam het aantal harige gasten verre van terug op het oude niveau. Om het hoofd boven water te houden bedachten de vrijwilligers en stagiaires iets leuks in deze moeilijke tijd: een loterij.

Een schone eigen kamer, goed voedsel, ruime afdelingen voor katten die van drukte houden en fijne rustige plekken voor hun meer kalme soortgenoten; het klinkt als een waar walhalla daar aan de Tinstraat in Alexander. We zouden er bijna zélf een kamer willen boeken. Heerlijk opgekruld in een mandje, de corona-frustraties eruit krabben (ideetje, zo’n paal?) en eindelijk, eindelijk weer eens ongedwongen knuffelen…

Want ja, aan de vrijwilligers en stagiaires zal het in elk geval niet liggen. De katten die wél een kamer hebben geboekt kunnen heerlijk spelen en worden uitgebreid geknuffeld. “Ja, wij zijn zeker allemaal kattenliefhebbers. Ik heb er zelf drie thuis,” lacht Daisy van Brakel, die sinds 2017 wekelijks als vrijwilliger in het kattenhotel werkt.

Maar of het hotel het redt is onzeker. “We hebben plek voor 70 katten en poezen, maar gemiddeld logeren er nu 5 tot 10 per week. Voor begin 2021 is er zelfs nog helemaal geen boeking gedaan”, zegt eigenaar Iris-Nadine Bos. En dat is zuur, want het ging zo goed! “We zijn in mei 2015 gestart en waren een bloeiend bedrijf. En toen kwam corona en waren we vier maanden helemaal leeg”, zegt Daisy. En geheel onverwacht was daar nog een grote klap. Bert, de man van Iris-Nadine en mede-oprichter van het kattenhotel, kwam begin juli plotseling te overlijden. Een zwaar jaar was en is het dus zeker, maar Iris-Nadine, Daisy en de andere vrijwilligers en stagiaires willen er alles aan doen om het kattenhotel overeind te houden.

Hopelijk kan de loterij daar een steentje aan bijdragen. Als elke lezer met een kat of poes nu een lot koopt, dan moet het kattenhotel toch een stap in de goede richting geholpen zijn?

Loterij en prijzen
Ga naar www.katinn.nl en geef door hoeveel lootjes je wil. De actie loopt van 1 t/m 14 december, de week erna worden de winnaars bekendgemaakt. Prijzen: 2 x een groot kattenkerstpakket t.w.v. 250 euro met o.a. voer, speelgoed, snoepjes, mandje, drinkfontein, gepersonaliseerde kerstbal, bench en voerton. (Mede gesponsord door Royal Canin); 3 x een kleiner kattenkerstpakket t.w.v. 110 euro met o.a. voer, speelgoed, snoepjes, gepersonaliseerde kerstbal en een voerton. (Mede gesponsord door Royal Canin); 2 x een voucher voor vijf nachten in het kattenhotel voor één kat t.w.v. circa 87,50 euro; 1 x een twee uur durende fotoshoot voor uw kat t.w.v. 89 euro. (Mogelijk gemaakt door Bernadette van Wijlen). Een lot kost 3 euro, voor 10 euro krijg je vier loten. Ook wordt een gepersonaliseerde kerstbal verloot onder iedereen die het bericht op Facebook deelt.