PERSBERICHT

Populaire dierenpensions soms wel tot eind 2025 volgeboekt

Boek eerst de vakantie van je huisdier en pas daarna je eigen vakantie

AMERSFOORT, MAART 2023 – Huisdiereigenaren moeten anders omgaan met het boeken van vakanties. Die oproep doet brancheorganisatie Dibevo aan eigenaren van honden en katten die hun dier niet willen of kunnen meenemen op vakantie. Zoals het nu gaat, boeken mensen eerst een vakantie voor zichzelf en gaan daarna op zoek naar een logeerplek voor hun huisdier. Om er vervolgens achter te komen dat er in de wijde omtrek geen dierenpension meer is dat plaats heeft voor hun dier tijdens de geboekte vakantieperiode. Gevolg: stress bij de huisdiereigenaar en pijnlijk last-minute gesleep met het dier. De oplossing is simpel: regel eerst de vakantie van je huisdier en boek pas daarna je eigen vakantie.

De oproep van de brancheorganisatie komt niet uit de lucht vallen. Begin februari was bijna de helft van de meer dan 200 Dibevo-dierenpensions volgeboekt voor de zomervakantie van dit jaar. Een aantal populaire dierenpensions zijn zelfs tot eind 2025 volgeboekt of hebben een klantenstop ingevoerd.

Hoe komt dat?

Maar hoe komt het nou dat veel dierenpensions nu al voor zo’n lange periode zijn volgeboekt?

“Dat komt door drie factoren”, legt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum uit. ”In coronatijd hadden dierenpensions het ongelooflijk moeilijk. Iedereen zat thuis, vakanties waren uit den boze en dus hadden dierenpensions nul klandizie. De overheidssteun voor dierenpensions was daarnaast minimaal en mede daardoor heeft een aantal pensions het niet gered. De tweede factor is dat het aantal gehouden honden en katten in coronatijd fors is gestegen. Ook die huisdiereigenaren zoeken in vakanties een logeerplek voor hun dier. De derde factor heeft te maken met het gedrag na de coronaperiode. Na twee jaar met beperkingen, trekken mensen er weer massaal op uit en mede daardoor stijgt de vraag naar opvang in dierenpensions.

De optelsom van deze factoren zie je terug in de cijfers van het jaarlijks huisdierenonderzoek dat wij laten uitvoeren. Vóór corona liet 10 procent van de hondeneigenaren en 5 procent van de katteneigenaren hun dier logeren in een dierenpension. In 2022 steeg dat tot respectievelijk 20 en 11 procent. Moet je nagaan, dat is een verdubbeling.”

Wat kunnen huisdiereigenaren het beste doen?

 1. Heb je een huisdier en kan hij niet mee naar de vakantiebestemming die je voor ogen hebt? En wil je verzekerd zijn van een logeerplek voor je dier? Volg dan dit stappenplan.
 2. Zorg ervoor dat je heel ruim van tevoren je vakantieplannen smeedt. En heel ruim is in dit geval 8 tot 12 maanden.
 3. Ga naar de website dierenpensionwijzer.nl. Hierop zie je meteen welke pensions nog een logeerplekje beschikbaar hebben voor je hond of kat in de periode dat jij op vakantie wilt. Handig, want dat bespaart je eindeloos gezoek en gebel.
 4. Pik er een dierenpension uit en bekijk de website voor een eerste indruk: ziet het dierenhotel er goed uit en krijg je er een goed gevoel bij?
 5. Bel het pension vervolgens voor een afspraak voor een bezoek en/of een rondleiding. Neem je huisdier niet mee; dat zorgt alleen maar voor onrust voor de andere dieren. Stel veel vragen om een zo goed en compleet mogelijk beeld van het pension te krijgen.
 6. Staan alle seinen op groen? Leg dan meteen de logeerperiode vast.
 7. Boek nu de vakantie voor jezelf. Je weet nu dat opvang voor je huisdier verzekerd is.

NIEUW!! Purr Kat Shop………..

Beste klanten en kattenliefhebbers.

In December ben ik (Iris-Nadine) druk bezig geweest met het hotel en al onze lieve pluizige gasten. Maar ook tussendoor bezig geweest met een nieuwe internetbedrijfje opzetten.

Zoals de meeste van jullie al weten is mijn de liefde voor onze pluizen boefjes erg groot even als de leuke katten spulletjes waar het kantoor van Kat Inn Katten Hotel redelijk vol mee staat.

Het idee is ongeveer 2.5 jaar geleden ontstaan om een site te maken voor leuke, bijzondere en creatieve katten spulletjes. Van katten art, fun speeltjes, een heerlijk mandje, leuk servies, keuken spullen tot zelf creatief bezig zijn.

De site is een feit en ik kan met trots zeggen dat het zeker gelukt is om leuke en bijzonder spulletjes te vinden. De site is nog steeds groeiende met nieuwe ideeën en artikelen.

Neem een kijkje op de site en misschien vind u wel een leuk cadeautje voor een kattenliefhebber of iets leuks voor u zelf…..

Veel shop plezier op Purr Kat Shop

Natuurlijk zou ik het geweldig vinden als u ons like op facebook en Instagram
Facebook: https://www.facebook.com/Purrkatshop/
Instagram: https://www.instagram.com/purrkatshop/
Website: https://purrkatshop.nl/

Uitslag loterij 2020

Uitslag loterij

De winnaars zijn:

Groot pakket 1: 2662 – Francis Jansen

Groot pakket 2: 2175 – Carola Vitale – Koolmees

Klein pakket 1: 1699 – Richard van Kralingen

Klein pakket 2: 1245 – Petra Werkman

Klein pakket 3: 2077 – Ali Erwich

Fotoshoot: 2504 – Angelique de Ronde

Hotelovernachting 5 nachten 1: 1859 – Anja Kouwenhoven

Hotelovernachting 5 nachten 2: 1917 – Irma Houtzager

Winnaars Kerstbal Facebook Like & Deel actie

Delen : Richard Gebuijs

Volgers: Jeanette Kroon

 

 

Kattenhotel Kat Inn in zwaar weer. Vrijwilligers/Stagiaires springen in de bres.

Door de coronacrisis zijn veel katteneigenaren dit jaar niet op vakantie geweest en bleef het akelig stil in het kattenhotel Kat Inn van Iris-Nadine Bos.

Ook na de zomerperiode werden maar weinig kattengasten ontvangen. Een zorgelijke situatie, vonden vrijwilligers/stagiaires van het Kattenhotel en zij bedachten een manier om het hotel financieel te steunen.

Een leuke loterij!

Deelnemers maken kans op een de volgende prijzen:

 • 2 x Een voucher voor vijf nachten in het kattenhotel voor één kat t.w.v. +/- € 87,50. 
 • 2 x Een groot kattenkerstpakket t.w.v.  250,- met o.a. voer, speelgoed, snoepjes, mandje, drinkfontein, gepersonaliseerde kerstbal, bench en voerton. (Mede gesponsord door Royal Canin)
 • 3 x Een kleiner kattenkerstpakket t.w.v. € 110,- met o.a. voer, speelgoed, snoepjes, gepersonaliseerde kerstbal en een voerton. (Mede gesponsord door Royal Canin)
 • Een twee uur durende fotoshoot voor uw kat t.w.v. € 89,- (Mogelijk gemaakt door Bernadette van Wijlen)

Voor € 3,- heb je al een lot, voor  € 10,- krijg je vier loten.

Daarnaast verloten wij onder iedereen die het bericht deelt op Facebook en alle nieuwe volgers van onze pagina een gepersonaliseerde kerstbal t.w.v. € 7,50.

Doe mee en help het Kattenhotel!

Vul vanaf 1 december het loterij formulier in op de website en help Kat In deze crisis door.

De actie loopt van 1 t/m 14 december 2020, de week erna zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Wij danken alle lot kopers voor uw deelname
in deze dagen zullen wij de winnaars bekent maken. 

———————————–

Opeens komt er geen kat meer logeren… (Havenloods 1 dec 2020)

Opeens komt er geen kat meer logeren… (dehavenloods.nl)

Vrijwilliger Daisy kent alle harige gasten bij hun naam. “Ik ben wel een kattenfreak. Dus voor mij is het hier ook een soort walhalla!” (Foto: Kat Inn)

Opeens komt er geen kat meer logeren…

Rotterdam – De kat krabt vooral de krullen van zijn eigen trap dit jaar, merken ze bij kattenhotel Kat Inn. Veel kattenbaasjes sloegen hun vakantie over en daardoor bleef het akelig stil in het Rotterdamse kattenhotel. Maar ook na de zomerperiode kwam het aantal harige gasten verre van terug op het oude niveau. Om het hoofd boven water te houden bedachten de vrijwilligers en stagiaires iets leuks in deze moeilijke tijd: een loterij.

Een schone eigen kamer, goed voedsel, ruime afdelingen voor katten die van drukte houden en fijne rustige plekken voor hun meer kalme soortgenoten; het klinkt als een waar walhalla daar aan de Tinstraat in Alexander. We zouden er bijna zélf een kamer willen boeken. Heerlijk opgekruld in een mandje, de corona-frustraties eruit krabben (ideetje, zo’n paal?) en eindelijk, eindelijk weer eens ongedwongen knuffelen…

Want ja, aan de vrijwilligers en stagiaires zal het in elk geval niet liggen. De katten die wél een kamer hebben geboekt kunnen heerlijk spelen en worden uitgebreid geknuffeld. “Ja, wij zijn zeker allemaal kattenliefhebbers. Ik heb er zelf drie thuis,” lacht Daisy van Brakel, die sinds 2017 wekelijks als vrijwilliger in het kattenhotel werkt.

Maar of het hotel het redt is onzeker. “We hebben plek voor 70 katten en poezen, maar gemiddeld logeren er nu 5 tot 10 per week. Voor begin 2021 is er zelfs nog helemaal geen boeking gedaan”, zegt eigenaar Iris-Nadine Bos. En dat is zuur, want het ging zo goed! “We zijn in mei 2015 gestart en waren een bloeiend bedrijf. En toen kwam corona en waren we vier maanden helemaal leeg”, zegt Daisy. En geheel onverwacht was daar nog een grote klap. Bert, de man van Iris-Nadine en mede-oprichter van het kattenhotel, kwam begin juli plotseling te overlijden. Een zwaar jaar was en is het dus zeker, maar Iris-Nadine, Daisy en de andere vrijwilligers en stagiaires willen er alles aan doen om het kattenhotel overeind te houden.

Hopelijk kan de loterij daar een steentje aan bijdragen. Als elke lezer met een kat of poes nu een lot koopt, dan moet het kattenhotel toch een stap in de goede richting geholpen zijn?

Loterij en prijzen
Ga naar www.katinn.nl en geef door hoeveel lootjes je wil. De actie loopt van 1 t/m 14 december, de week erna worden de winnaars bekendgemaakt. Prijzen: 2 x een groot kattenkerstpakket t.w.v. 250 euro met o.a. voer, speelgoed, snoepjes, mandje, drinkfontein, gepersonaliseerde kerstbal, bench en voerton. (Mede gesponsord door Royal Canin); 3 x een kleiner kattenkerstpakket t.w.v. 110 euro met o.a. voer, speelgoed, snoepjes, gepersonaliseerde kerstbal en een voerton. (Mede gesponsord door Royal Canin); 2 x een voucher voor vijf nachten in het kattenhotel voor één kat t.w.v. circa 87,50 euro; 1 x een twee uur durende fotoshoot voor uw kat t.w.v. 89 euro. (Mogelijk gemaakt door Bernadette van Wijlen). Een lot kost 3 euro, voor 10 euro krijg je vier loten. Ook wordt een gepersonaliseerde kerstbal verloot onder iedereen die het bericht op Facebook deelt.